Over ons


Ontdek jouw kracht! Dat is waar je op het Metzo College aan werkt en dat doe je veel zelfstandig en buiten de schoolbanken. Op het Metzo leer je daarom uit boeken én door zelf te bedenken, proberen en doen. Want leren, dat doe je immers door te doen, en door te doen, leer je.

Wij vertrouwen op jouw kracht en zelfstandig vermogen. Je gaat zelf op onderzoek uit in het bedrijfsleven, of dat nu is als app-ontwikkelaar, visagist of ondernemer. Wat lijkt jou leuk? Waar wil jij beter in worden?

Metzo begeleidt haar leerlingen met zorg en aandacht, en stemt die begeleiding af op de mogelijkheden van de leerlingen zelf. We gaan uit van de behoefte van de leerling, die sturend is. We helpen de leerling zich te ontplooien tot een krachtig en zelfstandig persoon, die na de opleiding klaar is voor een loopbaan of vervolgopleiding. Het enige dat wij doen is de leerling een steuntje in de rug geven; hierin kun je ons wel zeer toegewijd noemen. We zijn er altijd voor de leerling; voor zomaar een praatje, een opbeurend gesprek of extra ondersteuning.