Leerwegen

Er zijn 3 leerwegen die je kunt kiezen:


vmbo Basisberoepsgerichte leerweg (BL)

Binnen deze leerweg krijg je veel praktijkles, gecombineerd met theorie, die aansluit bij het profiel waarvoor je kiest. Theorie wijst naar praktijk en praktijk maakt theorie duidelijk.

Met een diploma van de basisberoepsgerichte leerweg kun je direct doorstromen naar de niveau 2-opleidingen (BOL of BBL) van het mbo.

vmbo Kaderberoepsgerichte leerweg (KL)

Lijkt het jou leuk om aan projecten te werken? Dan is deze leerweg echt iets voor jou. Je leert namelijk denken en werken in volledige projecten en maakt kennis met het hele proces van ontwerp en uitvoering totdat het klaar is voor de klant.
Deze leerweg bevat meer theorie dan de basisberoepsgerichte leerweg; ook hier heb je veel praktijklessen waarin je laat zien dat je ook de theorie onder de knie hebt.

Het diploma van de kaderberoepsgerichte leerweg geeft toegang tot de niveau 3- of niveau 4- opleidingen (BOL of BBL) van het mbo.

vmbo Theoretische leerweg (ook wel mavo)

In deze leerweg staat de theoretische kennis centraal. Vanaf de onderbouw ontdek je welke leerstijl, welke vervolgopleiding en welke beroepeninteresses het beste bij je passen. Wel zo prettig! Immers, goed inzicht in leerstijl en beroepeninteresse zijn medebepalend voor een succesvolle vervolgopleiding.

Het diploma van onze  theoretische leerweg geeft toegang tot de havo en tot niveau 4 opleiding (BOL of BBL) van het mbo.