Werkzaamheden Liemersweg

Van begin september tot en met eind oktober 2019 worden er reconstructiewerkzaamheden uitgevoerd aan de Liemersweg in Doetinchem. De uitvoering vindt gefaseerd plaats tussen het kruispunt Liemersweg - Europaweg en de bebouwde komgrens.

Eerder klaar dan gepland

In eerdere communicatie via deze pagina en in het Doetinchems Vizier was te lezen dat de reconstructie tot eind november zou duren. Nu de aannemer NTP B.V. eenmaal aan het werk is, blijkt dat deze werkzaamheden anders ingericht kunnen worden. Daardoor zijn de werkzaamheden naar verwachting vier weken eerder klaar: namelijk eind oktober in plaats van eind november.

Slijtage

De wegen in Doetinchem worden dagelijks door velen gebruikt. Dit zorgt voor slijtage van de weg waardoor het nodig is om wegonderhoud te plegen. De Liemersweg wordt voorzien van nieuwe asfaltverharding (inclusief fundering).

Fases

Het werk is opgedeeld in vier fases:

Fase A
Kruising Liemersweg / Europaweg tot en met Sportpark Zuid (Sportweg)
2 tot en met 22 september (week 36 tot en met week 38)
De afslag Liemersweg / Europaweg is in deze fase afgesloten en Sportpark Zuid (Sportweg) is bereikbaar via de Energieweg en de Liemersweg. De wijk is in fase A bereikbaar via de Plattenburgstraat.

Fase B
Sportpark Zuid (Sportweg) - kruising Plattenburgstraat / Energieweg en kruising Plattenburgstraat / Energieweg - Rotonde Liemersweg / Edisonstraat / Plattenburgstraat
23 september tot en met 25 oktober (week 39 tot en met week 43)
De kruising Plattenburgstraat / Energieweg is in deze fase niet afgesloten. De wijk is in fase B bereikbaar via de rotonde Liemersweg / Edisonstraat / Plattenburgstraat en de kruising Energieweg / Plattenburgstraat.

Fase C
Kruising Plattenburgstraat / Energieweg 
14 tot en met 25 oktober (week 37 tot en met week 39) 
De wijk is in fase C bereikbaar via de rotonde Liemersweg / Edisonstraat / Plattenburgstraat

Fase D
Rotonde Liemersweg - Edisonstraat - Plattenburgstraat tot aan de bebouwde komgrens
30 september tot en met 13 oktober (week 40 tot en met week 41)
Het industrieterrein is in fase D bereikbaar via de bypass langs de rotonde en via de Energieweg. De wijk is in deze fase bereikbaar via de kruising Energieweg / Plattenburgstraat.
Aan de fietspaden langs de Liemersweg vinden in alle vier de fases geen werkzaamheden plaats.

Media
  • liemersweg