Hulp


Zorg voor onze leerlingen staat op het Metzo hoog in het vaandel. Wat heb jij als leerling nodig om weer lekker in je vel te zitten? Met ons leerlingzorgsysteem bieden we je verschillende mogelijkheden om je hart te kunnen luchten en naar een oplossing toe te werken.

Mentor

Je mentor is jouw eerste aanspreekpunt. Je kunt bij hem terecht met al je vragen en zaken die je bezig houden. Heeft je mentor het idee dat er meer nodig is om jou te helpen, dan zal hij dit aan jou voorstellen en met jouw toestemming voor je regelen. Je mag natuurlijk ook zelf aangeven dat je meer nodig hebt; graag zelfs!
Je mentor is er voor jouw welzijn. Soms zit je immers gewoon even niet zo lekker in je vel. Je hebt bijvoorbeeld ruzie op school, je hebt moeite met je schoolwerk of thuis loopt het even niet zo lekker. Even een praatje alleen met je mentor maken kan dan flink opluchten.

Specialisten

We vinden het belangrijk dat jij lekker in je vel zit en je veilig voelt. Je kunt daarom bij ons op school terecht bij verschillende specialisten:

Jeugdarts

De jeugdarts is er voor lichamelijke- en geestelijke klachten bij leerlingen. Hieronder vallen bijvoorbeeld stress door een lastige thuissituatie en verdriet door verlies van een naaste. Met de jeugdarts kun je hierover in vertrouwen praten. Vaak is alleen al even ‘je ei kwijt kunnen’ voldoende; dat mag natuurlijk ook.

Docenten met kennis van dyslexie

Heb jij dyslexie? Je krijgt van ons extra hulp van je eigen docent. Onze docenten weten hoe zij jou kunnen helpen of eventueel doorverwijzen naar een dyslexiespecialist..

Hulp bij  sociale vaardigheden

Vind je het lastig om met mensen te praten? Vind je jezelf wat onhandig als het gaat om contact met andere leerlingen? Volg dan onze training ‘sociale vaardigheden’. Je volgt de training samen met andere leerlingen die makkelijker contact willen leggen met anderen zich zekerder willen voelen in sociaal contact. Zo ontmoet je meteen gelijkgestemden en zie je dat er meer zijn die contact leggen lastig vinden.