Gebouw & route


Het Metzo zit in een opvallend en modern schoolgebouw aan de rand van Doetinchem. Misschien heb je hem weleens gezien: het is het grote gebouw met hout dat wel wat weg heeft van een piramidevorm. Van binnen ziet het gebouw er op elke verdieping en in elk lokaal weer anders uit. Er valt daardoor een hoop te ontdekken in het gebouw. Die ontdekkingstocht staat symbool voor jouw toekomst, die je ontdekt op én buiten het Metzo.

In het schoolgebouw vind je de kantine met een ruim aanbod gezond en lekker eten. Er staan eettafels met comfortabele stoelen en gezellige zitbanken, waarop je met je vriend(in), groepje of klas ontspannen je pauze door kunt brengen. De school zit direct aan een groenstrook, dus ook buiten in het zonnetje je pauze doorbrengen behoort tot de mogelijkheden. Vergeet je zonnebril niet!

Met de bus

Het adres van de school is Maria Montessoristraat 5 te Doetinchem. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer; er stoppen meerdere bussen vanaf treinstation Doetinchem (27, 29 en 82) vrijwel direct voor de deur.

Op de fiets

Veel leerlingen komen met de fiets naar school. Vanuit de omliggende dorpen fietsen ze meestal in groepen en rijden ze veilige, vaste routes. Ook jij kunt je bij zo’n groep aansluiten. Wel zo gezellig!

Op onderstaand kaartje kun je zien welke veilige fietsroutes er zijn die het meest worden gefietst door scholieren op weg naar Doetinchem:Kom je kijken?

Wil je meer weten over het Metzo? Kom gerust langs tijdens één van onze open dagen om met eigen ogen te zien of onze school bij jou past. Ook kun je kennis maken met de leraren van Metzo. Ze vertellen je graag over alles dat je wilt weten.

Nieuwsgierig en nu alvast meer zien van het schoolgebouw? Kijk dan onderstaande video maar eens: