Dit wil je weten:

Mentor

Natuurlijk is er iemand speciaal voor jou in de school: dat is je mentor. Met hem of haar kun je praten over wat je nodig hebt of wat je belangrijk vindt. Je krijgt ook les van je mentor en hij houdt ook contact met je ouder(s)/verzorger(s).

Rooster

Dit is een rooster van Annemieke die vorig jaar op het Metzo is gekomen. Jij krijgt op de eerste dag na de vakantie zelf ook zo’n rooster. De lestijden die we op het Metzo kennen, vind je hier.

Schoolbenodigdheden

Om in alle lessen goed mee te kunnen doen, heb je verschillende spullen nodig. Deze staan in een overzicht.

Kluisje

Als je wil kun je boeken, gymkleding, je jas en nog meer opbergen in je eigen schoolkluisje. 
Je kunt dat kluisje openen met het pasje dat je bij de start van het schooljaar ontvangt. 

Pasje

 
Dit is het pasje dat je krijgt. Je kunt er je kluisje mee openmaken, iets gezonds en lekkers in de kantine kopen en je hebt het nodig als je naar ons schoolfeest komt.

Jaarkalender

Om te weten wat je dit schooljaar allemaal mee kan maken, hebben we een jaarkalender. Om die te bekijken, klik je hier.

Kantine

Als je pauze hebt, of voor schooltijd kun je fijn zitten met je vrienden en klasgenoten in de kantine. Meer info over de kantine.

Mediatheek

In onze mediatheek zijn altijd mensen aanwezig om je even te helpen. Ook een heerlijke plek om zelf even te werken. Hier kun je meer lezen over de mediatheek.

Boeken

Voor de meeste vakken leer je ook uit boeken. Vaak zit daar ook een digitale omgeving bij die je kunt gebruiken. Het kan zomaar zijn dat je voor 5 vakken boeken mee moet nemen, want je hebt ze wel nodig in de les. Je hoeft ze niet de hele dag te tillen, je kluisje is een goede plaats om ze te bewaren voor die dag. Zorg alsjeblieft goed voor je boeken door ze te kaften en een goede tas te gebruiken. 
 

ICT 

Op het Metzo doe je best veel met ICT. Gelukkig kan je met 1 wachtwoord bij alles wat je kunt gebruiken: wifi in de school, je e-mail van school, je werkstukken of verslagen, Magister waar je cijfers kunt zien en huiswerk en nog meer. Wat ook mooi is: je krijgt het Office-pakket met Word, Excel en PowerPoint gratis.  Je kunt je schoolpas in school opwaarderen, maar ook thuis, via hier.