Wat te doen bij hoofdluis?

Geachte ouder/verzorger,Er heerst hoofdluis!


Zoals op alle scholen in Nederland, komt er ook zo nu en dan hoofdluis voor op school. Ouders nemen dan contact op met school en wij verwijzen u dan naar dit stukje informatie zodat u dit goed kunt bestrijden.


Om uitbreiding van hoofdluis te voorkomen, hebben wij uw medewerking nodig. Wij vragen u om uw kind(eren), onze leerlingen zo spoedig mogelijk te controleren op hoofdluis. Bij aanwezigheid van luizen en/of neten (eitjes) verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk te behandelen.


Via de website van het RIVM kunt u folders downloaden over hoofdluis


http://rivmtoolkit.nl/Onderwerpen/Hoofdluis


Onder het kopje “middelen” vindt u de folders en achtergrond informatie

  • Wanneer in uw gezin hoofdluis voorkomt, moet u iedereen die hoofdluis heeft tegelijkertijd behandelen. Laat er dus geen tijd tussen zitten.
  • Dagelijks met een speciale stalen netenkam het natte haar (met gewone crèmespoeling erin)intensief kammen gedurende twee weken, is even effectief als behandeling met een hoofdluismiddel. Of u kunt naast het kammen middelen met malathion, dimeticon of permetrine gebruiken die verkrijgbaar zijn bij de drogist of apotheek.

  • Het is onnodig en onverstandig om het haar met een bestrijdingsmiddel te behandelen als u geenhoofdluizen of verse neten heeft gevonden.

  •  Blijf regelmatig controleren op hoofdluis.
  • Als u nog vragen heeft, kunt u bellen met de school.

De contactpersoon van school over hoofdluis is Mevrouw H. Smit, docent Uterlijke Verzorging


Hartelijk dank voor uw medewerking.


Met vriendelijke groet,


W. te Kampe, preventiemedewerker Metzo College.