Filosofie

Wij geloven in de kracht en het zelfstandig vermogen van de leerling. We stimuleren onze leerlingen hun kracht te ontdekken en ontwikkelen door te prikkelen. We steunen ze in hun plannen en onderzoek buiten de school; daar waar hun toekomst ligt. We helpen leerlingen antwoord te vinden op de vraag waar hun kracht ligt en waar ze beter in willen worden.

Metzo begeleidt haar leerlingen en laat ze zelf de volgende stap zetten, wanneer ze dat zelf willen. Dit betekent dat we zelf een stap achteruit gaan wanneer de leerling het zelf over wil nemen. Daarmee gaan we uit van de kracht en behoefte van en de leerling, die hierin sturend is. We geloven in de leerling en moedigen hen aan van hun kracht hun toekomst te maken. We helpen de leerling uit te groeien tot een zelfverzekerd en zelfstandig persoon, die na de opleiding klaar is om verder te gaan met een loopbaan of vervolgopleiding. Het enige dat wij doen is een steuntje in de rug geven; hierin kun je ons wel zeer toegewijd noemen. We zijn er altijd voor de leerling; voor zomaar een praatje, een opbeurend gesprek of extra ondersteuning.