LWOO (LeerWeg Ondersteunend Onderwijs)

Onze school heeft de deskundigheid in huis om leerlingen die achtergeraakt zijn goed verder te helpen. Wij zien het als onze taak om deze leerlingen een juiste plek en de juiste hulp te bieden.

 

In feite stellen deze leerlingen ons een vraag waarmee ze ons duidelijk maken waar de schoen wringt.

Sommige leerlingen zeggen ons: “Ik ben achtergeraakt, maar als jullie me willen helpen, wil ik er voor gaan.”

Anderen vertellen ons: “Ik heb moeite met mezelf en dan kan ik me niet concentreren of mijn werk niet organiseren.”

 

Met onze LWOO-aanpak lukt het ons om kinderen die achterstanden hebben opgelopen de basis- en kaderberoeps gerichte leerweg te laten volgen. We zijn trots op de goede resultaten die onze leerlingen daarbij halen.

 

 

Persoonlijk Plan

 

In het LWOO wordt met iedere leerling aan een persoonlijk plan gewerkt. De kerndocenten in het LWOO werken nauw samen, omdat er soms specialistische kennis nodig is om de begeleiding af te stemmen op de hulpvraag. 
De docenten die niet rechtstreeks aan het LWOO-onderbouwteam verbonden zijn gaan in overleg met de kerndocenten, wanneer zij meer of specifieke informatie nodig hebben.

Kennis en inzicht van ouders helpen ons om het persoonlijk plan op te stellen en uit te voeren.

 

 

De klas

 

Voor een leerling is een klas waarin hij komt net zo belangrijk als de leerkracht van wie hij les krijgt. Als een leerling zich goed voelt op school, kan hij werken aan zijn hulpvraag. Daarom proberen we de klassen samen te stellen op basis van de hulpvraag van de leerlingen. Dat betekent dat een groep uit 9 leerlingen kan bestaan, maar ook uit 18.

 

Het kan zijn dat een kind meer of intensievere begeleiding nodig heeft. Wij kunnen dit snel signaleren en regelen op schoolniveau, uiteraard na overleg met de ouders.

 

 

En nu verder…

 

Het komt voor dat kinderen niet meer geloven in hun eigen mogelijkheden. Wij willen de leerlingen met een deskundige, systematische en bovenal een optimistische aanpak helpen. Wij zijn dan ook blij als we van ouders horen: “Mijn kind gaat weer graag naar school.”

 

Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.